Alex Baar aan het navigeren in Shanghai, het kan wel eens verwarrend zijn

Navigeren in Shanghai kan wel eens verwarrend zijn

Navigeren in Shanghai kan soms een uitdaging zijn. Google maps werkt niet of heel beperkt (gebruik Apple Maps als je in het bezit bent van een Iphone), Baidu maps is net wat te Chinees en de mensen om je heen verstaan vaak geen Engels. Daarom presenteert the NV Shanghai de “hoge gebouwen navigatie methode”.

Aan hoge gebouwen is in Shanghai geen gebrek. Dus waarom geen gebruik ervan maken? Loop of fiets je op straat, dan zie je altijd een aantal hoge gebouwen die helpen navigeren.

  1. De lippenstift torens in Xujiahui, vaak zo genoemd omdat ze lijken op…..”lippenstift”.
    Xujiahui is een gebied met veel winkels (vooral ook electronica winkels) en kantoren en een van de grootste metrostations van Shanghai is te vinden onder deze twee “lippenstift” torens, Xuijiahui metrostation.

2. SoHo gebouw

Het SoHo gebouw staat in het centrale gebied Jing An. Zodra je in de buurt van dit gebouw bent, ben je in de buurt van vele barretjes (YuYuan east road, Tongren road), restaurantjes, winkels (Jing An kerry center) en bezienswaardigheden (Jing An Temple).

3. Op 3 kan natuurlijk niets anders staan dan “de grote drie”.

Zie je de hoogste 3 gebouwen; de Shanghai Financial Tower (de flessenopener) de Shanghai Tower en de Jing Mao Tower, dan weet je dat je in Pudong bent, in Lujiazui om precies te zijn. Een gebied vol met winkels en kantoren. Vlakbij deze torens kun je heerlijk langs de Hangpu rivier lopen, genieten van leuke terrasjes en een meer dan 20 kilometer lang fiets-en wandel pad.

4. De People’s Park torens.

Zodra je deze torens ziet, weet je dat je in het centrum van Shanghai bent. Deze torens staat vlakbij People’s park en dus ook vlakbij East Nanjing road een gebied met veel winkels, parken, een pretpark en een het grootste metro station van Shanghai met wel 20 uitgangen!

Nog verder navigeren naar leuke bestemmingen? Word lid van de Nederlandse Vereniging Shanghai, kom naar onze evenementen en ontdek de weg in de stad samen met andere Nederlanders.