Van drakenboten races tot de bolide van Max Verstappen op het Shanghai International Circuit, iedere passie voor de sport komt in Shanghai tot zijn recht. Maar waar vind je nou die echte Hollandse gezelligheid? Bij een sportclub natuurlijk. Hieronder vind je verschillende sportclubs met een oranje randje:

Voetbal:

Shanghai Windmills FC is een voetbalclub opgericht in 2019. De community bestaat uit 35 Nederlanders en we spelen met 2 teams in de ASAS competitie (7 a-side) We spelen voor de winst, maar we zijn sinds de oprichting koploper in het klassement van de 3de helft. De meeste wedstrijden worden gespeeld in het Jing’an Workers Stadium Changping Road 888. Het is een geweldige kans om mensen te ontmoeten en een leuke pot te voetballen!

Voor vragen en/of aanmelden, voeg Robin de Vos toe op WeChat door te zoeken op dit nummer: 13162770035

Hockey:

Oorspronkelijk opgericht in de jaren ’20, de Shanghai Hockey Club is opnieuw gestart in de eerste helft van 2003 en is nu een van de belangrijkste sociale clubs in Shanghai. Het is een geweldige kans om nieuwe mensen te ontmoeten en een leuk potje te hockeyen! Er zijn drie teams waar je lid van kunt worden:

  • Gemengd team: elke zaterdag komt een groep hockeyers samen op het hockeyveld in Minghang om verschillende wedstrijden tegen elkaar te spelen.
  • Damesteam: elke woensdag wordt er een training georganiseerd op een dak in de French Concession.
  • Kinderclub: Elke zaterdag wordt er een training georganiseerd op het veld van SCIS en wordt georganiseerd door de Youth hockey comity.

Voor vragen, aanmelden en een kleine impressie kan je altijd even kijken op de website van de hockey: http://shanghaihockey.wixsite.com/shanghaifhc​