WeChat groepen

In China gebruikt iedereen WeChat. WeChat heeft een functionaliteit die heet “WeChat groepen”. Er zijn talloze groepen over talloze onderwerpen. Het kan soms erg handig zijn er lid van te zijn om in een groep informatie te vragen en te krijgen.

Hieronder een aantal belangrijke wechat groepen die handig kunnen zijn als Nederlander in Shanghai. Simpelweg de QR code scannen met WeChat en je kunt lid worden van de groep. Het kan soms zo zijn dat een moderator je eerst moet accepteren voor je ook echt kunt deelnemen, of dat een groep “vol” zit. In dat geval plaatsen we de QR code van de organisator die je dan kunt vragen om je toe te voegen aan de groep.

Groep informatie Groep QR code
Thomas Knoop, de eigenaar van de Nederlandse bar in Shanghai, is eigenaar van een aantal
WeChat groepen. Je kunt Thomas toevoegen op WeChat als je toegang wilt tot de groepen:

  • Formule1 fans Shanghai (ieder jaar wordt er ook een evenement georganiseerd om naar het F1 Circuit in Shanghai te gaan)
  • Wielrenfans Shanghai
  • Nederlandse pubquiz in Shanghai
In Shanghai wordt er regelmatig een “Language Mix” georganiseerd. Een leuke manier om met lokale mensen
in contact te komen. Er komen mensen uit de hele wereld om met elkaar Engels en andere talen te spreken.
Er is ook een “Events” groep, in deze groep worden allerlei events aangekondigd. Vaak simpelweg door een flyer te posten. Voeg het onderstaande ID toe op wechat an vraag om toegang: wechat ID: saschakohlruss
De groep Nederlandse cultuur in Shanghai spreekt voor zich. Een groep waarin informatie gedeeld wordt over evenementen
gerelateerd aan Nederland en/of de Nederlandse cultuur in Shanghai.
Voeg Elva_Ma toe op wechat en vraag om toegang tot de groep.
De groep “Welkom in Shanghai” waar je , in het Nederlands allerlei vragen kunt stellen als je nieuw bent in Shanghai. Een erg handige groep. Stuur een mailtje naar een van de bestuursleden van de NVS voor toegang tot de groep.
De groep “Dutchies” is een groep waar je vragen kunt stellen over bv woonruimte, visa, telefoons etc.
NVS Wechat groep Uit de Kunst! De NVS organiseert elke maand een kunst uitje, wanneer je wil deelnemen en op de hoogte wilt blijven kun je deze QR scannen. Stuur een mailtje naar een van de bestuursleden van de NVS voor toegang tot de groep.
De Nederlandse Vereniging is ook zelf actief op WeChat met een groep. Word lid van de groep en vergeet nooit meer een evenement ūüôā Zoek in wechat op “NVSHANGHAI” en voeg ons eenvoudig toe.