De foto hierboven is genomen bij een typisch Chinees fenomeen vlakbij Nandan East Road. In de rij staan voor ontbijt. Veelal neemt men een “Jianbing”, een Chinese pannekoek, of een “baozi” eigenlijk een soort broodje bakpao, met allerlei vulling. En dat kan je als Nederlander ook prima halen :).

Tja, je bent net een week in Shanghai en opeens komen er een hoop vragen bij je op. Waar kan ik eigenlijk boodschappen doen? Is er wel kaas te krijgen in Shanghai? Waar moet ik naartoe als ik of iemand van mijn gezin ziek wordt? En hoe zit het eigenlijk met onderwijs? Wechat, iedereen gebruikt het maar hoe kan ik er meer voordeel uit halen? Misschien wil ik toch wel gaan sporten, maar waar? En wat is de beste en eenvoudigste manier om te reizen in en rond Shanghai?

De Nederlandse vereniging helpt je op weg.

Welkom in Shanghai, Welkom thuis.