Op deze pagina vind je meer informatie over gezondheidszorg in Shanghai. De (internationale) gezondheidszorg is over het algemeen van hoge kwaliteit en goed georganiseerd. Ook is er steeds meer lokale en internationale zorg beschikbaar. Het zorgsysteem in China is anders opgezet dan in Nederland o.a. kwaliteit en prijs kunnen per zorginstelling significant verschillen. Het is daarom raadzaam je goed te verzekeren en je te verdiepen in de polisvoorwaarden van de verzekering. Naast Engels sprekende artsen zijn er ook Nederlands sprekende artsen werkzaam in Shanghai.

Zorgverzekering

Medische kosten zijn over het algemeen hoger dan in Nederland, laat je daarom goed informeren over de polisvoorwaarden van de zorgverzekering. Afhankelijk van de zorgverzekering worden consulten en medicijnen soms direct betaald. Medicijnen worden in principe direct meegenomen en afgerekend (op doktersvoorschrift).

Per zorgverzekering kan het ook verschillen welke ziekenhuizen worden gedekt en welke niet. Veel expat verzekeringen dekken de zorg in de meeste ziekenhuizen en zorginstellingen. Nederlanders met een lokaal contract kiezen voor vaak een verzekering via commerciële Nederlandse verzekeringsbedrijven. Het beste is om dit in Nederland al te regelen, voordat je naar Shanghai afreist

Lokale ziekenhuizen

Een lokaal ziekenhuis is de goedkoopste variant van gezondheidszorg in Shanghai, maar kunnen deze tegenwoordig ook zeker prima zorg leveren. Lokale ziekenhuizen zijn echter vaak druk bezocht en kunnen chaotisch en onpersoonlijk overkomen. Het personeel spreekt vaak beperkt Engels en daarom kiezen veel Nederlanders voor de internationale ziekenhuizen.

Internationale ziekenhuizen en medische klinieken

Veel buitenlanders gaan in Shanghai naar internationale ziekenhuizen en klinieken. Deze hebben moderne faciliteiten en apparatuur en artsen zijn vaak in het buitenland geschoold, ook zijn er buitenlandse artsen werkzaam. Huisartsen worden ‘familie dokters’ genoemd en zijn werkzaam in het ziekenhuis.

De meest bekende internationale ziekenhuizen zijn :

Nederlands sprekende artsen

In Shanghai wonen en werken ook een aantal Nederlands sprekende artsen. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje.

Naam Ziekenhuis Contactgegevens
Sarai Nietveld Huisarts (Family doctor) Shanghai United Family Hospital Puxi 400 639 3900
Ans Hooft Life Coach / Specialist Stress Counsellor / Career coach NetExpat / Private Practice [email protected]
Remi Grooten fysiotherapeut (McKenzie), medisch trainer en personal trainer the clinic international 180 1785 1082