Hogesnelheids treinreizen in China zijn een verademing als je het vergelijkt met treinreizen in Europa, treinen zijn zeer snel (tot 350 km per uur) zeer schoon, je kunt er van alles krijgen, zelfs eten en drinken laten bezorgen op je stoel (via je telefoon) en je kunt alle kanten van China snel en veilig bereiken. Treinreizen is zeker bij afstanden tot 1500 kilometer vaak niet alleen sneller dan het vliegtuig, het is ook nog eens veel comfortabeler.*

Anders dan in Europa, zijn in China zijn treintickets gekoppeld aan je identificatie. Zonder ID kun je geen treintickets kopen. Chinezen konden al langer een treinkaartje kopen, dit koppelen aan hun ID en vervolgens alleen met hun ID toegang krijgen tot de trein, een fysiek treinkaartje hebben ze niet altijd per se nodig.Voor expats was dit nooit mogelijk en we moesten altijd in een lange zeer lange rij staan bij het enige ticket venster waar men een beetje Engels Chinglish sprak, of de kaartjes op laten sturen naar huis of kantoor. Echter nu is het reizen per trein in China weer wat eenvoudiger geworden, ook voor expats.

Je kunt nu reizen per trein zonder kaartje en met alleen je paspoort. Dit scheelt je niet alleen een extra bezoek om je kaartje op te halen, maar je kunt je kaartje ook nog eens niet meer kwijtraken.

Lees hier de details en how to via ThatsShanghai

Goede reis!

*Behalve tijdens Chinees nieuwjaar, dan is het reizen minder comfortabel 🙂

Shanghai Honqiao Treinstation

Eenvoudiger reizen via Shanghai Hongqiao trein station is nu  mogelijk.

Was this post helpful?