Jarenlang was het lastig/onmogelijk om echt vers Nederlands brood in Shanghai te krijgen. Tuurlijk was er Bakker Bastaan, CityShop en Epermarket waar je wel eens Nederlands/Duits brood kon krijgen, maar een écht Nederlandse warme Bakker was er niet. Tot nu!

Op 17 oktober 2019 is de Nederlandse Bakker “Brokking” in Shanghai geopend.
De opening vond plaats door  eigenaar Jeroen Brokking samen met  Wouter Verhey (Nederlands Consulaat), Perry Aukema, (directeur Shanghai Bakker school) Gan Wen Hua  (Leerling van de kok van president), Mao Zhang Shuai Lin, (Horeca vereniging Shanghai Gao Ke Min).

Brokking Bakery , Nederlandse Bakker in Shanghai

De Nederlandse vereniging Shanghai is blij met de komst van de bakkerij in Shanghai. We vroegen Jeroen hoe dit avontuur is begonnen.

Het avontuur begon 7 jaar geleden in ons dorpje Lopik. De lokale Chinees van ons dorp Hua Ling kwam met een dame (Mevr. Li) uit Shanghai met de vraag of ik open stond voor een nieuw avontuur in China. Brood was nieuw in China en Nederlands brood nog onbekend. Na vele jaarlijkse bezoeken aan Shanghai en het opbouwen van een sterke zakelijke relatie met Mevr Li heb ik augustus 2018 de knoop doorgehakt om in het diepe te springen en het avontuur aan te gaan samen met mijn Chinese compagnon. Ruim een jaar later staat de eerste winkel en willen wij China kennis laten maken met ambachtelijk Nederlands brood en alle heerlijke nieuwe smaken uit Nederland. Ons slogan is daarom ook “All Day Dutch””.

Hoe ziet de bakkerij er van binnen uit?

Van binnen waan je in een oer Hollandse beleving met molens, Hollandse Meesters en Graffiti. Vitrages met allerlei Nederlandse soorten brood en banketproducten bevangen in Royal bleu en ons trotse Oranje. Er is bijna plek voor 100 personen in winkel, geschikt voor een ontbijt, lunch, diner of voor een groot verjaardagsfeestje.

Hoe heb je je aangepast voor de Chinese bezoekers?

De producten hebben allemaal een gepaste Chinese naam, het belangrijkste is dat iedereen bij het horen van de naam begrijpt wat het is. Meeste producten, zoals broden en cakes, zijn tentoongesteld in de winkel. Maar natuurlijk wilde we ook wat namen gebruiken die wij gebruiken in Nederland, zoals uitsmijter, kibbeling of saucijzen broodje.

Welke producten heeft Brokking Bakery?

Uiteraard ambachtelijk vers wit, bruin, spelt, mais en volkorenbrood, maar ook appelbeignets, appelflappen, saucijzenbroodjes, frikandelbroodjes, oliebollen(in het seizoen) en speculaas. Vanuit de Hollandse keuken trakteren wij u met bitterballen, kroketten, frikandel speciaal, kaassouffle, kipcorn, Hollandse salades en ragouts. Voor het diner hebben wij, kipsaté, kibbeling, soep, biefstuk(Luutje), stoofpotje en natuurlijk de bal gehakt.

Waar vind ik Brokking Bakery?
Brokking Bakery is in Puxi, maar niet ver van Pudong. Sterker nog je kunt er eenvoudig met een pontje vanaf Pudong komen. 
De dichtstbijzijnde metro is Lijn 9, Halte Xiao Nan Men, Exit 3 vanaf daar 10 minuten lopen. Het adres is :
No. 101-102, Bldg 2, 505 Zhongshan Nan Lu, by Maojiayuan Lu / 中山南路505号2号楼101-102室, 近毛家园路

Vanaf december 2019 beginnen we ook met bezorgen. 

Blijf op de hoogte van Brokking Bakery door onze wechat te volgen. Scan onderstaande code en je blijft op de hoogte!

De Nederlandse vereniging van Shanghai wenst Brokking Bakery erg veel succes en welkom in Shanghai! En wie weet is er in de omgeving van Brokking Bakery straks geen jianbing of baozi meer te verkopen, omdat alle Chinezen uit de omgeving van de Bakkerij nu met Nederlands brood gaan ontbijten ?

Was this post helpful?