Te druk met de dagelijkse beslommeringen? Zin om even weg te dromen? Ga dan nu naar het Jing An sculpture park, want tot en met 20 december is daar het kunstwerk “self portrait of a dreamer”, van de Nederlandse kunstenaar Joseph Klibansky te zien.

Self portrait of a dreamer is een maar liefst 12 meter hoog sculptuur in de vorm van een zwevende astronaut, die zichzelf in balans houdt door middel van een stoel en een vaas met zonnebloemen. Met de vaas met zonnebloemen en de stoel, brengt Klibansky gelijk een eerbetoon aan Van Gogh.

Met het kunstwerk wil Kiblansky aangeven dat we, ondanks dat velen van ons geen kinderen meer zijn, we toch altijd fantasievol en met verbeeldingskracht kunnen dromen en denken.

Na het bekijken van het kunstwerk, zin in meer creativiteit en kunst? Het park grenst aan het national history museum en zo kun je er een leuk middagje uit van maken.

De toegang is gratis en metrolijn 2,12,13 (West Nanjing Road) en metrolijn 1 (Xinzha road) zijn beide net ver van dit park.

Self portrait of a dreamer sculptuur in Jing An Sculpture park in Shanghai

De austronaut zweeft boven Shanghai, terwijl de zonnebloemen de laatste zonnestralen van de dag opvangen.

Was this post helpful?